Tomasu is het verhaal van een Rijnmondse sojasaus die zijn Japanse evenknie naar de troon steekt. De sojasaus wordt gebrouwen in de Hoeksche Waard, met uitzonderlijke aandacht voor- en controle over elke stap in het brouwproces. Van de grond waarop een bevriende boer de boon teelt tot de oude Schotse whiskyvaten waarin de sojasaus rijpt; Tomasu paradeert op het kruispunt van eeuwenoude Japanse en Europese technieken. Een waar huzarenstukje op fles.
Tomasu
Tomasu is het verhaal van een Rijnmondse sojasaus die zijn Japanse evenknie naar de troon steekt. De sojasaus wordt gebrouwen in de Hoeksche Waard, met uitzonderlijke aandacht voor- en controle over elke stap in het brouwproces. Van de grond waarop een bevriende boer de boon teelt tot de oude Schotse whiskyvaten waarin de sojasaus rijpt; Tomasu paradeert op het kruispunt van eeuwenoude Japanse en Europese technieken. Een waar huzarenstukje op fles.