Tempeh ken je misschien wel uit de Indonesische keuken. Daar wordt de gefermenteerde bron van eiwitten uitsluitend gemaakt van sojabonen. Wat weinigen weten, is dat je tempeh van elke soort boon kunt maken. En dat is precies wat Boonzaak doet. Zij maken tempeh van vergeten Hollandse bonen als de Kollumer zoet grauwe erwt en de Noord Hollandse Krombekboon wat ongelofelijk lekker is, je kunt zelfs hinten van oester en boterkoek proeven in sommige bonen. Daarnaast is de teelt van bonen heel goed voor de bodem en biodiversiteit. Als dat geen mooie bo(o)nus is!
Boonzaak
Tempeh ken je misschien wel uit de Indonesische keuken. Daar wordt de gefermenteerde bron van eiwitten uitsluitend gemaakt van sojabonen. Wat weinigen weten, is dat je tempeh van elke soort boon kunt maken. En dat is precies wat Boonzaak doet. Zij maken tempeh van vergeten Hollandse bonen als de Kollumer zoet grauwe erwt en de Noord Hollandse Krombekboon wat ongelofelijk lekker is, je kunt zelfs hinten van oester en boterkoek proeven in sommige bonen. Daarnaast is de teelt van bonen heel goed voor de bodem en biodiversiteit. Als dat geen mooie bo(o)nus is!